Online terapi

Har du udfordringer med stress, angst, depression, bekymringer, lavt selvværd, afhængighed, negative tanker, livsstilændringer eller at træffe store beslutninger? Ofte bunder disse problematikker i negative og til tider destruktive tanke- og handlemønstre, der fortsætter med at forstærke hinanden. Du kan få opfattelsen af, at du er på vej ned i en spiral. Det kan være svært både at håndtere og være i. Er det tilfældet, så kan kognitiv terapi meget vel være den rette løsning for dig.

Online terapi kan hjælpe dig med livets små og store udfordringer

Alle mennesker går gennem forskellige typer af forandringer, og jeg kan hjælpe dig med at komme gennem den uvished, der kan være forbundet med lige præcis det. Gennem online terapi kan jeg hjælpe dig med at finde dig selv og din indre styrke. Gennem et terapiforløb hos mig vil du få redskaberne til at genfinde fodfæstet og livsglæden i svære tider.

Med online terapi kan jeg hjælpe dig med håndtering af blandt andet stress, søvnproblemer, sorg, ensomhed og lavt selvværd. Gennem samtaler med dig kan jeg få viden om, hvilke tankemønstre der skaber stress, angst og depression hos dig og derudfra stille redskaber og værktøjer til rådighed, som kan hjælpe dig med at overvinde dem.

Kognitiv terapi online kan også bruges forebyggende. Jeg kan introducere dig for forskellige øvelser, som kan hjælpe med at vedligeholde dit mentale overskud, så du står stærkere i forbindelse med de udfordringer, du måtte møde på livets vej.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er en løsningsorienteret terapiform, der tager udgangspunkt i, hvordan tanker, følelser og adfærd er gensidigt forbundne og har indflydelse på hinanden. Kognitiv terapi kan bruges i forbindelse med en lang række af problemstillinger. Det kan være:

 • Stress – Her kan der være tale om arbejdsrelateret stress eller stress forårsaget af svære relationer.
 • Sorg og tab – Det kan for eksempel være i forbindelse med dødsfald i din omgangskreds, en fyring eller en funktionsnedsættelse.
 • Lavt selvværd – Gennem terapi kan du få hjælp til at få bugt med svære og selvkritiske tanker.
 • Personlig udvikling – Måske har du brug for at få vendt din nuværende livssituation, og måske står du ved en skillevej og er i tvivl om, hvilken vej du skal gå?

Terapiformen kaldes også for kognitiv adfærdsterapi og er den mest udbredte og anerkendte form for psykoterapi på internationalt plan. Kognitiv adfærdsterapi tager udgangspunkt i, at menneskers handlinger altid påvirkes af fire følgende komponenter: tanker, følelser, adfærd og kropslige signaler. Vi vil i fællesskab analysere os frem til, hvilke automatiske tanker og handlinger, du har, og hvordan du kan ændre på dine uhensigtsmæssige mønstre i tanker og handlinger.

Hvordan kan terapi hjælpe dig?

Jeg har gennem en årrække tilbudt terapi og hjulpet mennesker i mange forskellige livssituationer. I et terapiforløb hos mig, tager jeg udgangspunkt i din aktuelle situation, så vi sammen kan udforske det, der udløser negative reaktioner, nemlig dine tanke- og handlemønstre. Her vil vi se på:

 • Hvilke tanker har du?
 • Hvilke følelser og handlinger medfører de?
 • Er der bestemte oplevelser, hvor de har været fremtrædende?
 • Er der bestemte situationer, hvor de går igen?

Gør du brug af mit tilbud om online terapi, vil du få hjælp og redskaber til at finde andre fortolkningsmuligheder og nye måder at tænke på, der kan erstatte de negative tanke- og handlemønstre med mere realistiske og positive tanker, handlinger og følelser. Gennem online terapi hos mig får du hjælp til at se på de tanker og forestillinger, du har om dig selv og dine problemer. Her tager vi udgangspunkt i det eller de problemer, der her og nu hindrer og undertrykker den livsførelse, du ønsker.

Sådan foregår online terapi

Du booker ganske enkelt den tid, der passer dig bedst, og så taler vi sammen via Zoom. Vi vil således stadig kunne se hinanden og tale frit og fortroligt sammen. Med online terapi vil du dermed opleve samme nærhed og tryghed, som hvis vi havde siddet i samme rum.

Gennem terapi online kan jeg blandt andet hjælpe dig med:

 • At finde din indre styrke
 • At håndtere livskriser, sorg, stress og angst
 • At mærke dig selv og med at italesætte dine tanker, ønsker og værdier
 • At få ro i perioder med store forandringer
 • At få mere tro på dig selv
 • At styrke dine relationer til dem omkring dig

Gennem online terapi vender vi de problemstillinger, der er aktuelle for dig, og terapien tager således udgangspunkt i din livssituation nu og her.

Hvorfor vælge online terapi?

Med online terapi får du masser af fleksibilitet, da du kan deltage fra lige præcis der, hvor du befinder dig. Du slipper derfor for at skulle bruge tid på penge på transport. Det kan være, du er bosiddende i udlandet og søger terapi online på dit modersmål. Og det kan også være, at du ikke ønsker at lade dig begrænse af geografi, når det kommer til valg af terapeut. Der kan med andre ord være mange årsager til at vælge terapi online. Online terapi kan være mindst lige så nærværende og effektfuldt, som når det foregår i et fysisk rum, og du får samtidig mulighed for at nyde trygheden ved at befinde dig et sted, som du selv vælger. Samtidig kan du booke sessioner på de tidspunkter, der passer dig bedst.

Du skal vælge mig som din online terapeut, fordi jeg favner det hele menneske. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til online terapi her hos mental robust.

Individuelt tilpassede online terapiforløb

Hvis du vælger at tilmelde dig online terapi, kan jeg hjælpe dig i den situation, du står i her og nu. Du kan være sikker på, at jeg altid tager udgangspunkt i din situation og tilpasser forløbet hertil.